Information från styrelsen

Här hittar du information från våra styrelsemöten under året.

I fortsättningen kommer ni att kunna hitta information om saker som diskuteras på våra möten, här på hemsidan. På det här viset har våra medlemmar möjlighet att ta del av sådant som vi jobbar med.

Kanske ser du något som du kan tänka dig att vara delaktig i!

Vi uppdaterar så fort föregående protokoll har justerats.

Info från styrelsen - Januari 2022

Välkomna tillbaka till en ny ridtermin! Det är roligt att vi blir fler och fler som upptäcker hur härligt det är med hästar – just nu är det 237 uppsittningar per vecka i ridskolans regi!

I fortsättningen kommer ridterminerna att förlängas. Lektionerna kommer hållas alla vardagar fram till hästarnas sommarsemester. Under jul och nyår fortsätter lektionerna alla vardagar och eventuella kurser hålls på ”röda dagar”.

Vi letar efter sommarbete till ridskolans hästar. Om du har något bete att erbjuda eller tips på nogon annan som har, meddela någon av våra ridlärare.

Den 6/3 är det årsmöte. Delta och gör din röst hörd.

Värmlands Ridsportförbund har öppnat nomineringarna till årets ridskola, årets ridlärare, årets tävlingsarrangör m.m.Gå gärna in och nominera!

Kom ihåg coronarestriktionerna. Om du har symptom, stanna hemma. Håll avstånd till varandra.

Ha en fin januari/februari önskar styrelsen!

Info från styrelsen - Oktober 2021

Höstterminen är i full gång och vi är många som rider och trivs i stallet. Våra rutinerade lektionshästar arbetar på och är lika fantastiska som alltid. Nytillskotten sköter sig också mycket bra och går mer och mer i verksamheten. Vi hoppas att ni uppskattar och njuter av våra duktiga, välutbildade och vackra hästar 🙂

Det är en hel del på gång under de närmsta månaderna, så håll ögonen öppna & ha koll på anslagstavlan och sociala medier.

7 november arrangeras Ride Against Cancer, blåbärshoppning & klubbhopning till förmån för cancerforskningen. Hoppas att många anmäler sig. Nu är ju även nära och kära äntligen välkomna tillbaka till läktaren för att se på alla fina ekipage och kanske köpa sig något gott i cafeterian!

Den 12 december blir det äntligen luciashow igen! Det blir spännande att se vad det blir för nummer iår.

Ungdomsbaracken börjar bli klar och ska inredas. Det kanske finns någon som har något användbart att skänka?

Knatteridningen är i full gång och det är många ”knattisar” som provar på.

Ha en fortsatt fin höst önskar alla vi i Styrelsen!

Info från styrelsen - September 2021
Alla Nya som gamla medlemmar hälsas välkomna tillbaka efter sommaren! Så härligt att höstterminen är igång igen.

De flesta har säkert sett att det är fyra nya, fina lektionshästar i stallet. En av dem kommer dock att bytas ut – Mille trivs inte riktigt med livet som lektionshäst, han vill ha en egen människa att ty sig till. Det blir spännande att se vem som kommer istället.

Arvika Ridklubb är en ideell organisation och det är bra om alla vill ”dra sitt strå till stacken”. Ju fler vi är som hjälps åt, desto bättre och roligare blir det. Vi påminner om att det är obligatoriskt för alla med ridavtal att komma på sin stalljour.

Knatteridningen startade 4/9 och kommer fortsätta varannan sönda t.o.m. 14/11. Om vädret tillåter blir det en liten runda på terrängbanan, annars i lilla ridhuset.

Den 25 och 26/9 arrangeras hopptävlingar på klubben. Stor häst på lördagen och ponny på söndagen. Funktionärer behövs och kan du ställa upp kontakta Malin Wikström. Även hembakat till cafeterian denna helg mottages tacksamt.

En fortsatt fin höst önskar Styrelsen!

Info från styrelsen - Juni 2021
Medlemsinformation Juni 2021

Än en gång vill vi tacka för terminen som gått, och önskar alla välkomna tillbaka igen när höstterminen drar igång den 9 augusti. Vi hoppas då på en termin utan coronarestriktioner, och med många härliga aktiviteter. Våra fantastiska ridskolehästar har då hunnit med både ridläger, hajk och sedan en välförtjänt semester i stora gräshagar.

Den 12 september arrangeras det dressyrtävling, och 25-26 september blir det hopptävling för både ponny och stor häst. All funktionärshjälp tas då tacksamt emot!

Den planerade ungdomsbaracken är snart klar, och vi hoppas att våra ungdomar ska kunna använda den utan att coronan sätter käppar i hjulen.

Alexander och hans medverkan i Lilla Sportspegeln har satt extra fokus på våra ridande killar, och en “killar som rider-träff” finns på agendan i höst.

Vi hoppas också att tillsammans med våra medlemmar kunna fira alla fina utmärkelser som Arvika Ridklubb fått under året, inklusive kvalitetsmärkningen.

Förslag på ytterligare önskade aktiviteter mejlas till ordförande Johanna senast 15/8-21. Johanna.e.nilsson@hotmail.com

Ha en härlig sommar, så ses vi i höst!
/Styrelsen Arvika Ridklubb

Info från styrelsen - Maj 2021
MEDLEMSINFORMATION MAJ 2021
Tiden går fort när man har roligt och snart är det slut på vårterminen. Terminsavslutning är 24/6. Innan dess kommer det att anordnas en klubbtävling i hoppning – Söndag 30/5 -21 blir det Blåbärshoppning med 3 klasser och val av klass gör du i samråd med din ridlärare. Därefter är det banhoppningsträning med begränsat antal platser. Ridskoleekipage har företräde.

Det är många som rider och det är kö för att få börja. Men vi vill bli större och få fler medlemmar. Värvningskampanj för att få fler medlemmar pågår och den som värvar kan vinna en ridlektion. Sista dag 1/8-21.

Klubbens hästar ska till Glava på semester/bete och åker dit 1/7, vi behöver hjälp att köra dit dem och hämta hem dem, preliminärt 5/8, så har du hästtransport och kan köra eller låna ut så meddela Kicki snarast. Vi behöver även titta till våra hästar och mocka hagen 1 gång per vecka. Anslag att skriva upp sig på finns på anslagstavlan i fodergången. Man ska vara vuxen eller ha vuxen med sig för att skriva upp sig.

Baron kommer att bli pensionär i samband med terminsavslutningen. Han har trappat ner sista terminen och gått barnlektioner. Han kommer att fortsätta njuta av livet tillsammans med Wille , som varit lektionshäst hos oss i många år.
Daisy är nu köpt av Arvika Ridklubb men vi behöver mer hästar. Det är ibland svårt att hitta hästar som passar för verksamheten. Just nu är Showy här på prov.

Vi önskar alla en fin sommar, och på återseende vid terminsstarten måndag 9/8-21.

Styrelsen Arvika Ridklubb

Info från styrelsen - April 2021
Medlemsinformation våren 2021

Vårens bästa nyhet är att Arvika Ridklubb nu är en certifierad kvalitetsmärkt ridklubb. 2018 fanns ca 800 ridklubbar i Sverige och 31 av dem var certifierade.
Av Värmlands 16 ridklubbar är det Karlstad Ridklubb, sedan 2014, och Arvika Ridklubb, sedan 2021, som är kvalitetsmärkta.
Kvalitetsmärkningen innebär bland annat att personalen är utbildad, att
anläggningen har hög säkerhet och att föreningen arbetar utifrån fastslagna
policys och måldokument. Det är endast ridskolor anslutna till Svenska
Ridsportförbundet som kan få denna märkning. Det är distriktens
föreningssektion som står för besiktning och godkännande av anläggningen.
Besiktning sker enligt ett besöksprotokoll och sker vart tredje år.
Det är ett ständigt pågående arbete att hålla den höga kvalitén.

Det arbetas/har arbetats med att installera nytt bevattningssystem i stora
manegen och till utebanan. En arbetsmiljömässig vinst för personalen som
slipper det tunga arbetet med manuell bevattning. Även underlaget i stora
manegen ska ses över, vilket kommer att gynna våra hästar.

God hästhållning innebär ju att se till varje hästs bästa. Symfonie har arbetat länge på ridskolan och lärt många att hoppa. Nu är det dags för henne att byta “arbetsplats”. Hon ska bli privatponny och läromästare åt en ny ryttare och flyttar från klubben. Vi tackar Symfonie och önskar henne och hennes nya ägare LYCKA TILL.

Vårens planerade stora hopptävling är inställd, covidepidemin påverkar
mycket. Det är ansökt om nytt tävlingsdatum i september. Mer information
kommer.

På klubbens facebook har det funnits presentation av årets styrelse och vi
tackar medlemmarna för förtroendet.

Ha en fortsatt fin vår, håll i och håll ut med gällande restriktioner!

Styrelsen Arvika Ridklubb

Info från styrelsen - Nov/Dec 2020

MEDLEMSINFORMATION NOV-DEC 2020

I dessa tider när covidsmittan ökar i samhället så gäller det för oss på Arvika Ridklubb att följa rutiner och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och från Svenska Ridsportförbundet. Praktisk information som gäller i samband med ridlektioner och behov av medhjälpare får du av din ridlärare.

Kom ej om du har symtom. Håll avstånd. Tvätta händerna ofta.

Stalljouren fungerar som vanligt och det är viktigt att ni som är uppskrivna kommer. I lektionsavtalet som ni skrivit på informeras det om att det ingår 2 stalljourer per termin. De flesta kommer som de ska men det är viktigt att alla “drar sitt strå till stacken”.

Från 1/1-21 kommer ridavgiften att öka med 3 %.

Det har kommit önskemål från föräldrar och barn om mer aktiviteter för de yngre/unga. I dagsläget med ökade restriktioner gällande covidspridning så finns ingen möjlighet till detta. Men när allt återgår till det normala så finns många idéer gällande detta.

Arvika Ridklubb har haft besök från Svenska Ridsportförbundet och blivit godkända för förbundets kvalitetsmärkning, vilket vi ska ansöka om att få. I Sverige (2019) finns 860 registrerade ridklubbar och 27, varav ARK är en, har fått denna kvalitetsmärkning. I Värmland har 3 av 17 klubbar blivit godkända. Bedömningen grundar sig bland annat på hästens välbefinnande, säkerhet för de som kommer till anläggningen och utbildad personal.

Våra nya fina lektionshästar har börjat arbeta i olika omfattning beroende på ålder och utbildningsbehov. Detta har fungerat bra. Våra rutinerade lektionshästar arbetar på och gör ett superarbete. Wizja som gått i pension njuter av livet tillsammans med hästkompisar, skogsturer och gräshagar.

Håll i, håll ut och håll avstånd och en God Jul och ett Gott Nytt År önskar Styrelsen Arvika Ridklubb

Info från styrelsen - Hösten 2020
MEDLEMSINFORMATION hösten 2020

Alla gamla och nya ryttare hälsas välkomna tillbaka till nya terminen. Som alla vet så startade terminen 1 vecka senare än planerat på grund behov av nya hästar.

Tobbe och Nemo är sålda då de inte passade som lektionshästar. Båda två har det bra hos sina nya ägare.

Time galopperar på de evigt gröna ängarna. Hon var med på sommarbetet någon vecka innan hon blev stelare och fick svårt att röra sig ordentligt.

Wizja fick sparkskada innan hästarna åkte tillbaka och går nu i sjukhage.

4 nya hästar har kommit till ridskolan, vi håller tummarna att alla passar som ridskolehästar och kan stanna hos oss.

Covid präglar ju fortfarande livet och än så länge gäller samma förhållningsregler. Max en medföljare är OK vid lektionsridning, tvätta händerna, hålla 2 meters avstånd till varandra och stanna hemma om man har symtom.

I höst börjar ARK med autogiro, detta för att underlätta administrativt och för att få ett jämnare inflöde av pengar.

Kom ihåg att titta på stalljourslistorna för att se när DU är med. Det är viktigt att alla kommer när de är uppskrivna. Klubben är ideell så vi får alla hjälpas åt. Har du förhinder så får du byta med någon.

Håll ögonen på hemsidan och anslagstavlan för att se när olika aktiviteter är på gång.

Vi hoppas på en härlig höst; Styrelsen Arvika Ridklubb.
Den 6/3 är det årsmöte. Delta och gör din röst hörd.

Värmlands Ridsportförbund har öppnat nomineringarna till årets ridskola, årets ridlärare, årets tävlingsarrangör m.m.Gå gärna in och nominera!

Kom ihåg coronarestriktionerna. Om du har symptom, stanna hemma. Håll avstånd till varandra.

Ha en fin januari/februari önskar styrelsen!

Info från styrelsen - Vår/Sommar 2020
Medlemsinformation våren 2020

Coronapandemin har påverkat det mesta av vår tillvaro så även vistelsen här i stallet. Det är fortfarande lika viktigt att följa alla rekommendationer. Tvätta händerna ofta, håll avstånd till varandra och stanna hemma om du har minsta sjukdomssymtom.

Vi är glada att de flesta har haft möjlighet att fortsätta rida och hoppas att alla är kvar när höstterminen startar.

Som ni sett på anslagstavlan och sociala medier så är en lugn utetur ny aktivitet. Ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen.

Ett barn- och ett vuxenläger planeras innan hästarna får sin välförtjänta semester. I år i Hillringsberg.

Våra fina lektionshästar gör ett fantastiskt arbete. De ska fungera för nybörjare och för våra duktigaste ryttare och alla däremellan. Inte alla hästar passar för detta arbete utan de måste få prova jobbet ett tag innan ridlärarna vet. Nemo som provat vara lektionshäst passade inte riktigt som det, därför är han såld till en av klubbens medlemmar och har flyttat dit. Allt för att hästarna ska få leva ett bra liv med rätt uppgifter.

En fin vår och sommar önskar Styrelsen

Info från styrelsen - November 2019
Medlemsinformation november 2019

Det är många som rider, nästan 200 uppsittningar per vecka. Men vi vill gärna bli fler.

Arbete inför luciashowen pågår. Om du har ideér eller vill vara med så kontakta Kicki Ljosdal eller Tone Lindström.

Allan som varit på prov i 2 månader fungerar bra som lektionshäst. Han har nu köpts av Arvika Ridklubb. Allan och Nemo fungerar bra i verksamheten. Tobbe utbildas men går med på vissa lektioner.

Malou mår bra hos sin fodervärd.

Ungdomssektionen har börjat med “Mini-us” där 3 yngre juniorer slussas in i sektionens verksamhet. Sektionens kassör Elin Nilsson har fått pris som årets kassör från DUS Värmland.

Arvika Ridklubb är en ideell förening och det behövs att vi alla hjälps åt för att det ska fungerar bra. Vill du engagera dig i något så vänd dig till personalen eller styrelsen.

Med önskan om en fortsatt fin höst.

Styrelsen.

Info från styrelsen - Oktober 2019
Medlemsinformation hösten 2019

Då är höstterminen i full gång. Glädjande nog så är vi många som rider ( 194 lektionsavtal är skrivna ) men vi blir gärna fler. Om någon har förslag på hur vi kan värva fler medlemmar och ridande så lägg i förslagslådan.

Malou som skadades innan sommaren behöver en lång rehabilitering för att förhoppningsvis bli återställd. För att hon ska få chansen till detta har hon fått en fodervärd ( som är väl känd av ARK:s personal ) som ger henne möjlighet till detta. Om Malou blir återställd kommer hon inte att hålla som ridskolehäst men köps i så fall av fodervärden.

Allan är här på en 2-månaders prövotid som lektionsponny. Fungerar han bra i verksamheten så kanske han stannar.

Våra två andra nyförvärv sköter sig bra. Nemo går i verksamheten och Tobbe har gått sin första lektion.

Arvika Ridklubb är en ideell förening som är beroende av att alla hjälps åt och hjälper till. Klubben äger lektionshästarna och avlönar personal som sköter verksamheten måndag-fredag. För att hålla ridpriserna nere sköter medlemmarna om hästarna och skötseln under helgerna. Röda dagar, t ex julafton, nyårsafton mm delar privathästägarna på. Tyvärr förekommer det att en del som är uppskrivna på stalljouren inte kommer. Det är inte roligt att vara 2-3 personer på plats på morgonen. Har ni som medlemmar förslag på hur detta kan lösa och vad ska hända om någon inte kommer? I nuläget rekommenderar styrelsen att ansvarig för stalljouren kontaktar övriga uppskrivna och påminner.

Har man önskemål om när man ska ha stalljour , eller när man inte kan, så kan det lämnas till Christina.

Om du har önskemål, förslag eller lösning på ovanstående så lägg i förslagslådan utanför sekretariatet vid cafeterian eller kontakta någon i styrelsen.

Ha en fortsatt fin ridhöst önskar styrelsen.

Info från styrelsen - Aug/Sep 2019
Medlemsinformation, hösten 2019

Vi önskar alla “gamla” och nya ridande välkomna till den nya ridterminen. Det finns två nya lektionshästar i stallet. Tobbe som inte börjat gå lektioner ännu. Han är ung och utbildas av Kicki. Nemo går dagligen på lektion men utbildas samtidigt av Christina. Malou som skadade sig innan sommaren är fortfarande inte bra, men klubben har regelbunden kontakt med veterinär.

Arvika Ridklubb är en ideell förening och det innebär att vi alla behöver hjälpa till på olika sätt. Att det ingår 2 stalljourspass per termin för ridande (och privathästägare) är både ett sätt att lära sig mer om hästhantering och vad det innebär att ha häst och ett sätt att hålla nere ridpriserna. Det är därför viktigt att titta i stalljourspärmen när man är uppsatt. Kan man inte det datumet så får man försöka byta med någon. Självklart är det viktigt att ALLA kommer för det är inte roligt att stå ensam här på morgonen. De mindre barnen som är uppsatta är mest med för att se och lära och det är bra om en förälder kan vara med.

Vad gäller ideella insatser finns det mycket att hjälpa till med. T ex funktionär på tävlingar, baka till tävlingar, delta i arbetsdagar mm. Vill du vara med på något så kontakta någon ur personalen eller styrelsen. Har du förslag på aktiviteter så är det välkommet, går bra att lägga i brevlådan utanför sekretariatet vid cafeterian.

Det blir knatteridning varannan lördag – anslag om detta kommer.

En skön ridhöst till alla önskar styrelsen.

Info från styrelsen - VT 2019
Medlemsinformation vårterminen 2019

Vårterminen är snart över och hästarna ska få sin välförtjänta semester i Perserud. Innan dess så återstår några aktiviteter som anslås på anslagstavlan och via sociala medier.

Det är glädjande att så många barn och ungdomar har “hittat hit” även när de inte ska rida. Ridning är ju så mycket mer än bara själva ridandet.

Styrelsen har fattat beslut att hela Arvika Ridklubbs anläggning är en RÖKFRI ANLÄGGNING.

En påminnelse om STALLJOUR. Det är obligatoriskt att komma när man är uppskriven på stalljourslistan, detta står med i det kontrakt man skriver på som lektionsryttare. Stalljour har man 2 gånger per termin. Detta för att lära sig att hantera och sköta våra fina hästar och det hjälper även till att hålla ridpriserna nere. För att jourerna ska fungera smärtfritt så behöver alla uppskrivna komma. Det har förekommit att endast den ansvariga, dvs 1 person, kommit på morgonen och det är inte acceptabelt. Kan man inte så får man byta med någon.

Vi vill tacka alla som hjälpte till som funktionärer, bakade, var publik eller deltagare på Vårhoppet. Tävlingen blev även i år en succe. Även ett tack till funktionärer, deltagare, “bagare” och publik vid vårens dressyrtävling.

Klubben har fått flera nya ridhjälmar som är skänkta av Familjehemspoolen.Tack säger vi till dem.

Som en del sett och märkt så har Alexia och Malou ej varit med på lektioner sedan en tid tillbaka. De börjar må bättre och har nu fått lämna sjukhagarna och går med de andra stona.

Under våren har vi bett veterinär Henrik Magnusson att kontrollera ridskolehästarnas munnar. Vi är mycket nöjda med att de såg fina ut.

Vi önskar alla en fin sommar och hoppas att vi ses i höst.

Styrelsen

Info från styrelsen - Nov/Dec 2018
Medlemsinformation november-december 2018

Glädjande nog är vi många som rider och vistas i stallet. Det är till och med liten kö till barngrupperna.

Vi vill ge en STOR eloge till alla fantastiska föräldrar som är med och hjälper sina barn före och under lektionerna. Alla har ju inte hästvana men är med och borstar, sadlar, tränsar och leder sina barn. Ni är FANTASTISKA!

Vill också påminna om vilka fantastiska ridskolehästar vi har. De klarar allt från nybörjare till mer avancerade ryttare och är vana att hanteras av olika människor.

Kom ihåg att kontrollera när ni står på stalljourslistan. Det är viktigt att alla kommer för att det ska fungera, och det är ett bra tillfälle att lära sig om hästhållning.

Knatteridning har pågått alla lördagar under höstterminen med många glada barn som har prövat på att rida. Nu gör vi uppehåll under vintern och återkommer på vårkanten.

Klubbens styrelse har beslutat att det inte är tillåtet att filma/fotografera under lektionstid. Det stör fokus under lektionstid och kan även utgöra en säkerhetsrisk. Det är inte heller självklart att övriga lektionsryttare vill vara med på bild.

Söndag 16 dec är det ARKs Luciashow och vi hoppas på stor publik som vanligt! Alla som vill baka till showen eller vara med som funktionärer under Lucia-showsdagen är hjärtligt välkomna! Håll utkik för mer info!

Info från styrelsen - Oktober 2018

Info från styrelsen - Augusti 2018
Medlemsinformation augusti

Välkomna tillbaka efter en mycket varm sommar. Våra lektionshästar har haft semester och gått på bete i Perserud.

Lektionerna startar måndag 6/8.

I stället för hästis kommer de minsta barnen att erbjudas 30 minuters ridlektion till en kostnad av 120 kr/gång. Någon gång blir det ett teoripass.

Öppet hus 2/9 kl 11-14. Vi hoppas att många kommer och provar. Ett ypperligt tillfälle för alla föräldrar att prova det barnen gör. Och för alla intresserade, oavsett ålder.

Det kommer även att erbjudas ”Stallhäng” 1 timme per vecka under 20 veckor. Detta för att lära sig hur man samverkar med hästarna och med varandra. Mer information kommer.

Therese har planerat att ha olika helgaktiviteter 1 gång per månad, tex blåbärstävling, föräldra/knattekurs.

Kom också ihåg att titta på stalljourslistan.

Än en gång varmt välkomna tillbaka efter sommaren. Vi hoppas på en utvecklande ridtermin med möjlighet till olika aktiviteter.

Info från styrelsen - Maj 2018
Medlemsinformation

Än en gång stort tack till alla som på olika sätt bidrog till att ”Vårhoppet” blev så lyckat. Tävlande, funktionärer, sponsorer, de som bakat mm har gjort att klubben gick i vinst med 32 000 kr. Ungefär hälften av dessa pengar kommer att gå till renovering och förbättring av vår hinderpark. Finns det någon medlem som kan /vill eller känner någon som vill sponsra ett hinder så mottages det med tacksamhet.

Som alla vet så är det bara ridläger innan sommarbetet i år, så du har fortfarande chansen att anmäla. Höstterminen startar 6/8.

Har du förslag och önskemål på aktiviteter under hösten så meddela din ridlärare eller någon i styrelsen.

Vår trotjänare Ronja har arbetat färdigt. Hon trappade ner under vårterminen och fick sedan gå på grönbete de sista veckorna i livet. Nu galopperar hon på de ”evigt gröna ängarna”.

Tack Ronja för att du varit en sådan fantastisk häst, det är många som kommer att sakna dig.

Istället för avslutningsfest kommer varje ridgrupp att bjudas på fika sista lektionsveckan.

Hoppas att vi ses till hösten igen!

Info från styrelsen - April 2018
Medlemsinformation efter styrelsemöte 19/4-18

Ett stort tack till alla som på olika sätt hjälpte till vid ”Vårhoppet”. Tävlingarna var lyckade för ARK, både arrangörsmässigt och ”rosettmässigt”. Både domare och tävlande gav arrangemanget och funktionärerna mycket beröm. Cafeterian var också välbesökt och vi tackar alla som bakat. Det är roligt att vara funktionär.

Håll ögonen öppna för kommande arrangemang som blåbärshoppning, avslutningsfest vårtermin mm.

Kajsa är, som alla säkert sett, såld till Uppsalatrakten. Hon trivs bra med sin nya ägare.

Om någon undrar varför en del av ridskolans hästar säljs efter en tid så finns det förklaringar till det.

För att fungera och må bra som lektionshäst så måste hästen klara/trivas med att ha många olika ryttare. Den ska också fungera på olika nivåer; nybörjare till trimgruppselever. En lektionshäst ska även lätt kunna hanteras vid iordningställande inför ridning. Många krav för att ”få jobbet” som lektionshäst hos oss.

Men vilka fantastiska hästar vi har som arbetar på klubben!

I år är det en förändring gällande ridläger verksamheten. Det kommer bara att vara läger veckan efter midsommar. Alltså ett träningsläger för barn/ungdom och en kvällskurs för vuxna. Sedan en långtur till sommarbetet. Så vill duvara med ANMÄL dig i tid.

Om du ska rida igen lektion, som avbokats i tid, så ska det ske inom 3 veckor, i mån av plats. Om andra önskemål ska din ridinstruktör kontaktas innan och OK:a.

Höstterminen startar måndag 6/8. Alltså en vecka tidigare än vanligt. Härligt för alla som längtat hela sommaren.

Info från styrelsen - Mars 2018
Medlemsinformation från styrelsemöte 20180315

Som alla har märkt och sett på lappar på stalldörren så har anläggningen varit stängd för hästar ”utifrån” under några veckor. Detta berodde på att en häst hade hög feber och veterinären tog prov för kvarka och hästinfluensa. Tas dessa prover måste anläggningen stängas tills provsvar kommit. Proverna var negativa, det vill säga hästen hade ingen av dessa sjukdomar. Som en extra försiktighetsåtgärd hölls stallet stängt v 11 ut. Från 19/3 har stallet varit öppet. För att arbeta förebyggande gällande smitta så får endast hästar som är uppstallade hos ARK komma in i stallet.

En eloge till Helene M som arbetar på vardagförmiddagarna och som håller anläggningen välstädad och fin.

Stort tack till alla medlemmar som sålt New Body, hittills har 870 paket sålts, detta innebär 32 190 kr till Arvika Ridklubb. En halv häst. 2 ridlektioner kommar att lottas ut bland de som sålt.

Vår nya häst Cassanio har delvis betalats av pengar som kommit in vid försäljning av kakor/godis och swich-insamling på luciashowen och från Lars Lundin. Cassanio är än så länge ”på prov”. Detta för att se om han passar i verksamheten.

Birgitta har haft hand om en ”Grönt kort-kurs”, denna behövs om man vill tävla från inbjudningstävlingar och uppåt.

Den 3/3 hölls en uppskattad clinic med Eamon Hickey som är unghästutbildare. Det var en lärorik och inspirerande clinic och dessutom ”gofika” i cafeterian. Passa på att gå på de arrangemang som ordnas om du har möjlighet.

Vi tar gärna emot ros och ris, frågor och förslag på aktiviteter mm. Dessa kan läggas i någon av de två brevlådorna, en vid stora anslagstavlan i stallet och en utanför sekretariatet i ridhuset eller skickas till magganj2010@hotmail.se

Info från styrelsen - Februari 2018
Medlemsinformation

Styrelsens första möte hölls 19/2-18.

Ridskolan hade 202 uppsittningar vecka 7.

Måndag till torsdag är det 5 fasta lektioner och fredag 3 fasta lektioner.

En ny barngrupp planeras starta efter sportlovet.

Det startar även en grupp för ensamkommande flyktingbarn. 15 tillfällen fredagar kl 14.00.

Diverse förändringar kan ske på hästfronten. Bl a är Kajsa till salu och helbruna valacken Cassanio har börjat gå vissa lektioner.

Frågor har framkommit gällande silon där kraften förvaras. Företaget Krafft ansvarar för den och den blåses ren varje sommar.

Rutiner gällande stalljouren ska förtydligas framför allt med tanke på säkerhetsaspekten.

Under sommaren är målet att göra om 3 spiltor till 2 boxar ( kostnad för 2 boxfronter ca 15 000 kr ).

Klubben är i behov av en ny traktor – bidrag för denna söks från Arvika Kommun.

Vi skulle också vilja få utebanan i ordning , men detta är ett framtida projekt, bidrag söks från Arvika Kommun. Kostanden beräknas till ca 1,3 miljoner.

Nästkommande styrelsemöte är torsdag 15 mars.