Nyhetsbrev

2023-11-30

 

Nyhetsbrev december 2023

Året närmar sig sitt slut men ännu har vi några spännande aktiviteter framför oss. Årets Luciashow går av stapeln söndagen den 10/12 och bjuder som vanligt på både roliga och vackra inslag.

US planerar både stallhäng, träff där man gör julpynt till stallet och träning inför luciashowen. Håll koll på US anslagstavla för mer info.

Beställning av klubbkläder och möjlighet till provning kommer ske onsdag kväll den 29/11 på Keltox. Det går också att gå in på vår klubbsida på Keltox och beställa.

Lektionsverksamheten går till och med lördagen den 23/12, gör sedan ett kort uppehåll och är igång igen 2/2. Håll utkik efter kurser och annat spännande som arrangeras runt jul och nyår!

Styrelsen har under året arbetat hårt för att få budgeten att gå ihop. Kostnadsökningarna har varit stora och har kommit slag i slag. För att bemöta detta har vi arbetat både för att minska utgifterna, öka intäkterna och effektivisera. Detta har märkts genom ökade avgifter, omorganisation i personalstyrkan och genom att vi har bett om stöd från er medlemmar tex när det gäller att sälja kakor. På intäktssidan arbetar vi inte bara med ökade avgifter och försäljning av kakor utan även med att skaffa fler sponsorer, söka bidrag och stipendier. Förändringarna vi beslutar om föregås alltid av gediget förarbete med omvärldskoll, kontakter med ridsportförbundet, fackliga parter, revisorer med flera. Det är aldrig roligt att behöva göra förändringar som innebär ökade kostnader för den enskilda medlemmen men styrelsen har ett uppdrag att arbeta för en budget i balans. Både styrelsen och personalen arbetar för hästarnas och medlemmarnas bästa och för en verksamhet som ska hålla över tid.

Trots ibland tuffa beslut är det roligt att sitta med i styrelsen. Det är en styrelse som både är strategisk och operativ, dvs vi sitter inte endast runt ett bord och fattar beslut, vi jobbar också en hel del praktiskt. Är du sugen på att vara med? Prata gärna med någon av oss så kan vi berätta mer! Snart är det årsmöte och det kommer finnas ett par platser lediga.

 

Malin Linell, sekreterare i styrelsen