Nyhetsbrev augusti

2023-08-30

Nyhetsbrev augusti 2023

Nu är höstterminen äntligen igång!
Hästarna har haft en fin sommar på betet utan några allvarligare skador och det är väldigt skönt. Lagom till terminsstarten har vi fått ett par nykomlingar i stallet – Jeff och Sir Vincit. Båda hästarna har redan börjat gå med på lektioner och verkar finna sig väl tillrätta. Även Tage har börjat gå med på lektion och har gjort några ryttare lyckliga de här första veckorna. Tyvärr har Hibiskus fått lämna oss eftersom han bara blev sämre i sina ben trots behandlingar och vila.

Under vårterminen beslutade styrelsen att göra en omorganisation i personalstyrkan för att optimera resurserna och vi har anställt Malin Wikström för att stötta bland annat i hästhantering och tillridning. Malin kommer dock börja med att vara föräldraledig och som vikarie har vi anställt Madelene Barrehed. Madelene har gått på Lillerud och nu senast kommer hon från Hööks i Charlottenberg där ni kanske har stött på henne i kassan eller bland hyllorna.

Knatteridningen drar igång med första tillfället 3/9. Det blir en dressyrtävling den 24/9 och senare under hösten blir det säkert någon klubbtävling i hoppning.

Kostnaderna för klubben fortsätter att stiga och vi behöver alla hjälpas åt för att öka intäkterna. Styrelsen och personalen söker bidrag och stipendier och vi jobbar för att få fler sponsorer. Har du något förslag på sponsor så kontakta Malin W, eller någon i personalen.
Vi kommer arrangera försäljning av lotter under hösten och det ger ett värdefullt tillskott så passa på att köpa och ge bort till vänner och bekanta.

Kanske är det fler än jag som funderat på vad som händer i hagarna. Det håller på att grävas i sto- och valackhagarna och det är för att installera vattenkärl för vintern så att hästarna ska kunna har tillgång till vatten som inte fryser och kunna gå ute lite längre. Det tackar de för!

I slutet på vårterminen var det en del stök och skadegörelse i kafeterian vilket fick till följd att den behövde hållas låst. Om vi alla hjälps åt att hålla lite koll så hoppas vi att kafeterian ska kunna vara olåst och därmed tillgänglig för våra medlemmar så som det är tänkt.

Glöm inte bort att följa oss på Fb och Insta. Och gå även med i vår nya Fb-grupp för ARKs medlemmar!

Jag hoppas du får en fin höst på Arvika Ridklubb!

 

Malin Linell, sekreterare i styrelsen