Nyhetsbrev maj

2024-05-21

Nyhetsbrev maj 2024

Terminen rinner iväg och vi närmar oss sommaren med stormsteg. Hästarna ser nog fram emot sommarbetet och för att det ska bli en bra och säker vistelse för dem behöver vi som vanligt er hjälp med daglig tillsyn. Lista att skriva upp sig på kommer så småningom upp på anslagstavlan i stallet.

Trivseldagen på Kristi Himmelsfärd blev mycket lyckad. Stort tack till alla som var med och hjälpte till eller som gjorde dagen trevligare blott med sin närvaro. Vi lyckades få in hela 23.000:-! Ett fantastiskt välbehövligt tillskott i kassan.

Kanske har ni följt med i debatten kring viktgränser på ridskolor runt om i landet. Svenska Ridsportförbundet är noga med att framhålla att ryttarens vikt inte är det enda man behöver ta hänsyn till för en god hästhållning. Ryttarens förmåga att rida i god balans spelar in, liksom underlag i manegen, hovvård och annat. Men för att få en liten klarare bild av vad våra hästar bär under veckan, samt vad det är för nya hästar vi har behov av, gör vi en undersökning där vi anonymt samlar in ridskoleryttarnas vikt. Det sitter instruktioner på stora toaletten i stallet.

Vi är nog alla glada för att ha fått flytta in i stora ridhuset igen, både av utrymmesskäl i vardagen men också för att vi nu kunde arrangera en efterlängtad klubbhoppning. Och nu stundar byte av taket. Om allt går i lås ska det ske under sommaren.

Arvika Ridklubb är inte ensam om att ha det knapert med ekonomin. Även Arvika Kommun dras med ekonomiska utmaningar. En av åtgärderna man beslutat om är att inte erbjuda sommarjobb till gymnasieungdomar. Detta innebär att en del av det arbete på vår anläggning som klarats av med hjälp av sommarjobbare nu får göras på annat sätt. Kanske kan vi anordna en fixardag med alla medlemmar!?

 

Allt gott i den härliga försommaren!

Malin Linell, sekreterare i styrelsen