Nyhetsbrev oktober

2023-10-02

 

Nyhetsbrev oktober 2023

Hösten smyger in så försiktigt och vi är glada att vi har våra fina ridhus att krypa in i när stormar och regn drar fram. Flera av er har säkert läst att stora ridhuset ska genomgå ett takbyte. Dels har det regnat in i många år, men själva den bärande takkonstruktionen börjar också bli dålig och behöver bytas. Vi vet ännu inte när detta kommer ske och om eller hur det kommer påverka verksamheten. Takbytet bekostas helt av Arvika Kommun som äger lokalerna.

Kakförsäljningen i gång. Det finns kataloger i klubbrummet för dig som vill sälja och det går också bra att registrera sig som säljare digitalt. Även om man inte säljer själv så kan man ju köpa! Allt för att stödja klubben.

Flera av er har undrat om det går att köpa profilkläder och glädjande kan vi meddela att vi drar igång en försäljning nu under hösten. Tanken är att produkterna ska levereras innan höstterminens slut så att de kan bli den perfekta julklappen. Det kommer mer info om när det går att prova storlekar och hur man beställer.

Det är flera aktiviteter inplanerade de kommande veckorna. Klubbhoppning den 22/10, Ride and Dine 28-29/10, Halloweentävling med dressyr och hoppning 4/11.
US har alltid spännande saker på gång så håll koll på US-anslagstavlan i stallet. Till exempel blir det Halloweenövernattning 20-21 oktober!

Några av er blev nog lite fundersamma när klubbens Allmänna Regler anslogs på nytt. Det här är inga nya regler utan på förekommen anledning behövde vi lyfta fram att de finns. Det har varit upprepade problem med skadegörelse på anläggningen samt stökigt uppträdande från vissa personer. Regler är ett verktyg men det är också viktigt att vi alla hjälps åt att sprida den goda atmosfär vi vill ha. Dels för allas trivsel och trygghet men också för att våra hästar inte ska bli stressade.

I slutet av september fick vi besök av representanter från Värmlands Ridsportförbund. De åker runt till alla ridklubbar i Värmland vart tredje år och träffar personalen och medlemmar ur styrelsen och gör en inspektion av verksamheten och anläggningen. Det blev ett positivt och givande möte och då de inte hade något att anmärka på får vi behålla vår kvalitetsmärkning!

 

Malin Linell, sekreterare i styrelsen
oktober 2023